Vaikuttajanuorten 4H-miitti oli menestys

4H-vaikuttajanuoret järjestivät ensimmäistä kertaa 4H-miitin Tampereella 28.10.2023. Miitti oli osa 4H:n 95-vuotisjuhlavuotta ja se oli suunnattu 4H:n nykyisille ja entisille nuorisojäsenille. Tavoitteena oli rento ja mukava tapahtuma, jossa nuoret pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Me 4H-vaikuttajanuoret saimme Folke Bernadotten säätiöltä rahoituksen omaan tapahtumaan. Lähdimme yhdessä pohtimaan, millaisen tilaisuuden haluamme järjestää. Tuen saaminen edellytti, että tapahtumassa piti olla mukana kansainvälisyyteen liittyviä asioita, mutta muun saimme päättää itse.

Joukko ihmisiä istuu yleisössä ja 4H-vaikuttajanuoret ovat viireillä koristellun tilan etuosassa pitämässä puhetta.

Tapahtuman teemaksi valikoitui Mieli ja maailma voi hyvin, koska ajattelimme sen olevan ajankohtainen ja meille mieluisa aihe. Tapahtumassa pääsi muun muassa keskustelemaan siitä, millaista on hyvä elämä. Se toi esille monia mielenkiintoisia ja syvällisiäkin keskusteluja.

Tapahtuma sisälsi vapaata kiertelyä erilaisilla pisteillä, joilla osallistuja pääsi esimerkiksi kokeilemaan rumpujen soittoa. Ajatuksena oli, että musiikki tuo voimaa monille jaksamiseen ja vaikeisiin hetkiin.

Tapahtuman järjestäminen oli monella tapaa opettavainen ja mielenkiintoinen prosessi. Välillä myös meinasi tulla epätoivon tunteita ja ajatuksia, että saammeko tapahtumaa koskaan kasaan. Teimme vielä edeltävänä iltana viimeisiä silauksia ohjelmanumeroihin ja kävimme läpi päivän etenemistä. Yhdessä kuitenkin selvisimme. Tapahtuman jälkeen saimme huokaista helpotuksesta, kun tapahtuma oli ohi ja onnistunut. 

Rumpusooloja ja kansainvälisiä kokemuksia

Rumpali Leo Lintupuro aloitti tapahtuman räväkällä rumpusoololla, jonka jälkeen tutustuimme toisiimme pikadeittien muodossa.

Rumpali Leo Lintupuro asettelee korviinsa kuulokkeita ja on aloittamassa rumpuesityksen.
Kuva: Melissa Pajunen

Seuraavaksi kuultiin 4H:n kansainvälisestä toiminnasta. 4H-vaikuttajanuorten puheenjohtaja Melissa Pajunen kertoi Norjan pohjoismaisesta 4H-leiristä, joka järjestettiin viime kesänä.

Osallistujat pääsivät myös osallistumaan eri aktiviteetteihin, kuten Turun 4H-yhdistykseltä lainaan saadun pakopelin kiemuroihin. Kisasimme lisäksi leikkimielisessä visassa, jonka voittaja sai palkinnoksi K-ryhmän lahjakortin. 

Syötävääkin oli tarjolla. Tamperelainen 4H-yritys Cafe Paiste valmisti meille herkullisen välipalan ja innokkaat hattaranpyörittäjät Ruoveden 4H-yhdistyksestä kruunasivat koko tapahtuman. 

Myöhemmin päivän aikana saimme kuulla lisää mielenkiintoisia esityksiä 4H:n KV-toiminnasta. Saga Leppiviita muisteli aikaansa European Rallyssa ja Elina Tuononen kertoi IFYE-vaihdosta. 

Tapahtuman lopuksi Leo esitti vielä toisen näyttävän rumpusoolon. 

Miitti onnistui paremmin kuin olisimme voineet kuvitella

Hattaran valmistusta hattarakoneella.

4H-miitti onnistui paremmin kuin kukaan osasi kuvitellakaan. Alkujännityksestä huolimatta paikalle saapui osallistujia ympäri Suomen. 

Osallistujia noin kolmekymmentä. He olivat saapuneet muun muassa Lumijoelta, Kokkolasta ja Juuasta asti. Tapahtumaan osallistui paljon vaikuttajanuorista kiinnostuneita, 4H-yrittäjiä ja heitä, jotka halusivat tulla paikalle kuuntelemaan ja tutustumaan toisiin 4H:laisiin. Muutamia 4H:n työntekijöitä pääsi myös osallistumaan.

Tapahtuma sai kiitosta lämminhenkisestä ja mukavasta tunnelmasta. Ja mikä tärkeintä, pääsimme tutustumaan ja juttelemaan uusille ihmisille rennossa ilmapiirissä. Tapahtumasta saamamme palautteen perusteella tapahtuma oli onnistunut ja jatkumolle oli toivetta.

4H:n Vaikuttajanuoret: Pinja Pennanen, Iida Katajainen, Heidi Salonen, Melissa Pajunen ja Matilda Alanen

Haku 4H-vaikuttajanuoriin on auki!

4H:n Vaikuttajanuorten ryhmä koostuu 16–28-vuotiaista vaikuttamisesta innostuneista nuorista ympäri Suomea. Vaikuttajanuoret edustavat 4H-harrastajia muun muassa erilaisissa nuoriso- ja sidosryhmätapahtumissa sekä Suomen 4H-liiton päätöksenteossa. 4H-vaikuttajanuorten ohjelma rakentuu vaikuttajavalmennuksesta, yhteisistä kokoontumisista sekä yhteisestä projektista.

Haku 4H-vaikuttajanuoreksi kaudelle 2024-2025 on käynnissä 28.10.-30.11. Lue lisää ja hae mukaan: 4H-vaikuttajanuoret – 4h Akatemia (4h-akatemia.fi).